2021-08-04 09:44:36• hírek • Bede Emőke

Öt hétnyi önfeledt szórakozás a csedregi és kökényesdi gyerekeknek

A csedregi BuKi Házban a tanév végeztével sem állt meg az élet, sőt a nyári délutánok még mozgalmasabbnak ígérkeznek, mint a tanítási napok, ugyanis július 30-től szeptember 4-ig különféle, gyermekeknek szánt foglalkozások zajlanak a központban.

Az öt héten át tartó programokon 6 és 16 év közötti gyerekek vehetnek részt, ám érdemes tudni, hogy ez alkalommal nem csak azok előtt tárják ki a kapukat, akikről tanév közben a BuKi gondoskodik, hanem szívesen fogadják Csedreg és Kökényesd valamennyi gyermekét, függetlenül attól, hogy melyik etnikai közösség részét képezik.


A programfüzetet átlapozva kiderül, az egyesületnek sikerült egy igencsak változatos foglalkozássorozatot összeállítania. E hét csütörtökjére a 12 és 16 év közötti gyerekeknek például egy faluralival készülnek, azaz a résztvevők biciklire pattanva, s út közben izgalmas feladatokat teljesítve vágnak át a településen. Ez idő alatt a kisebbek sem fognak unatkozni, hiszen Kispál Nándor vezetésével megismerkedhetnek a népi gyermekjátékokkal, illetve Tyukod település néptáncával is.


A következő hetek is hasonlóan izgalmasan alakulnak majd, lesz többek között virágkötés, kézműveskedés, papírsárkány-készítés és eregetés, horgászat, zumbaoktatás, illetce több kirándulás is. Szeptember 4-én pedig egy, a nyári tevékenységekhez méltó záróeseménnyel búcsúznak a gyerekek a programsorozattól. Az előző évek hagyományait szem előtt tartva, idén is egy kerti ünnepséggel zárják le ezt az izgalmas időszakot, ám az esemény nem csak e tekintetben lesz rendkívüli, hanem azért is, mert a BuKi idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.


Annak érdekében, hogy a fentebb említett települések gyermekei részt vegyenek a programokon, előzetes regisztrációra van szükség, ezt a 0742 773 560-as telefonszámon Lukas Herfeldnél lehet megtenni, vagy személyesen, a BuKi Házban. A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit a nyári foglalkozások bármelyikére.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: